Låt dina användare hitta rätt med Navigator for ArcGIS

Så din organisation har objekt, adresser eller platser som inte alltid går att hitta enkelt i konsumentfokuserade vägbeskrivningsappar? Trött på papperskopior och inaktuella utskrifter i bilarna? Svårt att ringa ut till personalen och ändra dagens arbetsuppgifter?

Ta då en titt på Navigator for ArcGIS. Appen låter dig rutta offline till de platser du vill, på den karta du vill använda. Vill du kan du ladda ner en generell karta över hela Sverige och använda den för att hitta mellan olika platser som ska inspekteras i Collector eller Survey 123.

Men för att göra arbetsflödet så smidigt som möjligt för din personal är det oftast smidigast att göra en egen ruttningsbar karta (med alla specialvägar etc.) samt de platser som ofta ska besökas.

För att göra det behöver du använda ArcGIS Pro 1.2, Network Analyst och en portal (ArcGIS Online eller Portal for ArcGIS).

Testar navigator i agpro
Arbete i ArcGIS Pro

Följ denna utmärkta steg-för-steg-guide för att testa hur man gör: http://doc.arcgis.com/en/navigator/prepare-maps/make-a-map-with-all-your-own-data.htm

I guiden lär du dig flera bra moment i ArcGIS Pro som du har nytta av i andra sammanhang: skapa en egen bakgrundskarta, skapa en söktjänst, skapa och publicera ett kartpaket samt knep för att arbeta med geobearbetningsverktyg i ArcGIS Pro.

IMG_1876
Navigator for ArcGIS med flera stopp inlagda på egen karta

Notera att Navigator optimerar användarens rutt vid multipla målpunkter. Hamnar du utanför vägen räknas den om automatiskt.

Prova Navigator for ArcGIS här: http://www.esri.se/Produkter/Appar/Mobilt/Navigator

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.